top of page

PSICOMOTRICITAT I ATENCIÓ PRIMERENCA

El teu espai de creixement personal i familiar

Pensat per a infants de 0 a 6 anys, que busquen un complement de qualitat per afavorir el seu desenvolupament global i harmònic.

"Fomentem un espai segur de creació on els límits del cos regulen tota l'activitat. Podem presentar-lo com un espai agradable de joc, on tot es pot tocar, on tot es pot experimentar i on tots poden conviure"

PER A QUÈ?

Vincle afectiu

Primordial per a la construcció de la identitat de cada nen, important per al desenvolupament de l'equilibri emocional i la seva autoestima. Desenvolupem seguretat, confiança, afecte i tranquil·litat. Estimula l'autonomia i fomenta la visió positiva de si mateix.

Equilibrem i descobrim les seves emocions

Reaccions del cos a partir d'estímuls o de l'entorn. Totes les emocions són necessàries i cada una té el seu paper. Dins la sala ajudem a definir-les, viure-les i equilibrar-les. Aprenem a gestionar-les des del joc de conèixer-les, acceptar-les i expressar-les en funció  de cada infant.

Joc vivencial

Jugar és la millor eina d'aprenentatge i desenvolupament. Descobrir la vida a partir del joc lliure i espontani. Experiències, vivències, error positiu, creativitat, relació, el plaer de jugar, cadascú al seu propi ritme...

Criança respectuosa

Empatia i el respecte a la integritat de l'infant són indispensables per acollir les necessitats, emocions i sentiments de cada infant. L'auto regulació de cada nen al seu ritme de maduració. Perquè cada nen pugui emprendre i actuar en el seu camí.

Reforç positiu

Un somriure, un compliment, una mirada còmplice, una abraçada... els recursos per acollir el reforç positiu que creiem molt eficaç per al desenvolupament i el vincle. l'Apliquem a curt termini, ajustat, coherent i just. Els canvis necessiten motivació, perseverança, exemple i experiències positives.

El joc és la clau. La sempre sessió té quatre parts. És una narració amb un principi i un final.

Adaptant el temps a cada moment dels infants . Cada moment crea seguretat, limita i estructura dins de la sala.

A més, equilibrem els processos inconscientment. La sessió és d'aprenentatge i desenvolupament.  

Així, en el futur podran participar, créixer i interactuar amb totes les eines necessàries. Sempre amb el respecte, el vincle amb altres,

l'escolta i el joc com a base de suport i creació.

01

BENVINGUDA

Espai on  ens reconeixem, creem una narrativa, recordem  que vam fer,  proposem el que  farem avui, on contenim i  estructurem la narrativa d'aquells que volen explicar tot i on ajudem i guiem als infants que els hi costa més  explicar les coses. Des del respecte per cada nen. Acabant aquest espai amb les úniques normes positives del nostre centre (tenir cura dels altres, tenir cura del material i tenir cura de nosaltres mateixos). 

02

JOC

Comencem a jugar.  Moure's, saltar, caure, amagar-se, descobrir, aixecar-se, jugar, crear un joc més estructurat amb normes que hem acordat i posat en consens entre tots, contar un conte vivencial,...

On vivim la por d'una manera segura, on caiem, on creixem amb petjades positives i el més important que fem és jugar amb nosaltres, amb els altres i amb el terapeuta psicomotriu.

03

EL RETORN

A LA CALMA

Hora de baixar pulsacions, recollir tot el que hem estat capaços d'utilitzar per crear-nos un espai de tranquil·litat. Estirar-nos en una estora a terra, una manta, una hamaca, un racó, una caseta, un amagatall... en un espai on estiguin tranquils i segurs. Gaudint de la música tranquil·la que ens ajuda a abaixar el ritme cardíac i tornar a la calma.

04

TANCAMENT

La part final fem diverses activitats motores fines. On per evocar allò que hem viscut en la sessió. Temps de construir amb peces de fusta, dibuixar a la paret de pissarra, modelatge amb plastilina, dibuix en una paret o en paper, construir trencaclosques o a vegades fins i tot parlar de com ens hem sentit durant la sessió.

bottom of page